Naše tipy na vhodnú kozmetiku

Mastná pokožka

Charakteristika: pleť sa leskne, póry na pleti sú zreteľné, otvorené a plné mazu. Mastná pleť môže začervenávat a byť citlivá, povrch môže byť zhrubnutý. U zvláštneho typu mastnej pleti - seborhoickej dermatitídy sa objavujú žltkasté šupiny v obočí, za ušami av ovlasené časti hlavy.

Príčiny: vrodený väčší počet mazových žliaz, hormonálne príčiny (androgény), kontakt s niektorými chemikáliami, niektoré kožné infekcie, nevhodne volené kozmetické ošetrenie - mydla, prípravky s etanolom, mastné krémy.

Ako ošetrujeme mastnú pleť kozmetikou SynCare: na ošetrenie nepoužívame prípravky s minerálnymi olejmi, obmedzujeme použitie etanolu pri čistení pleti, vyvinuli sme špeciálne sérum, ktoré znižuje vylučovanie mazu (Adstringentné sérum), zvláštnu sadu ponúkame na ošetrenie pleti s akné.

SynCare MICRO Ampoules Rastlinné kmeňové bunky
Obnovte pevnosť a pružnosť vašej pleti
Priama ochrana kolagénu, prejasňuje a vitalizuje, vhodné aj pre masáž.

Novinka predstavená v decembri 2015 rozširuje rad prípravkov SynCare s extraktom kmeňových buniek. Ampulárné sérum má vysoko hygienické balenie v plastovej ampulke, ktorá vystačí na dve ošetrenie.

Účinok prípravku: Sérum obnovuje pevnosť a pružnosť pleti. Vzhľadom k bohatému základu, ktorý tvorí babasu olej a bio marhuľový olej, poskytujú pleti potrebnú výživu a prirodzenú ochranu. Komplex olejov dopĺňa hemiskvalan, ktorý je cenený ako jemný nemastný olej. Hlavnú účinnú látku predstavuje extrakt z kmeňových buniek byliny Seigesbeckia orientalis, ktorý je priamym ochrancom kolagénu. Sérum neobsahuje žiadne minerálne oleje a vosky. Hoci je lipofilný, postupne sa ľahko vstrebe
Použitie: Sérum má veľmi dobré masážne vlastnosti. Preto ho do pleti zapracujeme ľahkou kozmetickou masážou. Možno ho použiť aj okolo očí.
Typ pleti: pre pleť +55 alebo variantne pre suchú pleť +35

Charakter prípravku: lipidické bezvodé bohaté sérum
Konzervačné látky: fenoxyetanol
Popis hlavných účinných látok: extrakt kmeňových buniek (INCI: Sigesbeckia Orientalis Extract) - priama ochrana kolagénu,
Babasu olej (INCI: Orbignya oleifera (babassu) Oil,
vitamín E (INCI: Tocopheryl Acetate) - silný antioxidant

Micro Ampoules rastlinné kmeňové bunky pre liftingovú masáž
Micro Ampoules rastlinné kmeňové bunky predstavujú typ bohatého lipidického séra. Okrem klasického výživného pôsobenia možné toto sérum použiť pre liftingovú masáž a mikromasáž.

Liftingová masáž sa zameriava na uvoľnenie mimických svalov tváre. Po správne vykonanej liftingové masáži dosiahneme relaxácie mimických svalov, zlepšenie prekrvenia kože, a tým podporujeme jej výživu. Odmenou je nám vypnutá pokožka a pre klientku príjemný pocit navodenej relaxácie. Sérum Micro Ampoules rastlinné kmeňové bunky nanesieme na miesto masáže. Ak je plocha príliš veľká, dávky rozdelíme. Jedna ampulka postačí pre celú tvár. Sérum sa masážou najskôr rozotiera do strán a v druhej fáze sa fixnými pohyby rozmasírovává.

Liftingovú mikromasáž z pravidla vykonávame okolo očí, ale vhodná je aj v oblasti okolo úst. Pre jednu mikromasáž spotrebujeme najviac jednu polovicu fľaštičky. Mikromasáž musí byť jemná, ťahy sú menej ostré a sú pomalšie. Zvyšok séra po masáži zapracujeme do pleti, prípadne ho zotrieme.

Čo sú kmeňové bunky?
Ak túto problematiku zjednodušíme, sú kmeňové bunky akési materské bunky organizmu, z ktorých môžu vznikať buď všetky ostatné bunky v tele, alebo jednotlivé vývojové rady. V princípe môžu kmeňové bunky nahrádzať nefunkčné orgány alebo ich časti. Postupne sa v medicíne darí prechádzať od experimentu ku klinickému využitiu, ale cesta je stále dlhá.

SynCare Hydratačný telový balzam 100% kyselina hyaluronová
Hydratácia je pri opaľovaní dôležitá, upokojujúci účinok, s kyselinou hyalurónovou, s vitamínom C.

Hydratácia pleti obmedzuje riziko spálenia
Väčšina z nás už nepodceňuje voľbu ochranných prípravkov pri opaľovaní. Kým pred 10 rokmi bola bežná kozmetika s SPF 8 i 10, dnes sa stáva vzácnosťou SPF 15. Varovanie dermatológov dosiahla svoj cieľ a ľudia sa všeobecne viac chráni pred slnečným žiarením. Základom je dnes SPF 20 a postupne stúpa spotreba najvyššej ochrany SPF 50+.

Hydratácia pleti pred, v priebehu a po opaľovaní je doteraz zanedbávaná. Pritom je dôležitá pre optimálne opálenie aj pre obmedzenie rizika spálenia pokožky. Samotné opaľovacie prípravky síce čiastočne môžu pleť hydratovať, avšak ich hlavným účelom je ochrana pri opaľovaní. Hydratácia kože, ktorú sprostredkováva kúpeľ, je len krátkodobá a vlastná kúpeľ vedie k zmývaniu prípravku.

Hydratačné mlieka a gély sú optimálnym riešením pre správnu hydratáciu pokožky. Nesmie byť mastné a ideálne by mali obsahovať, okrem vody, ďalšie hydratačné zložky - napríklad kyselinu hyalurónovú alebo glycerín. Nanášajú sa 25 až 30 minút pred opaľovaním a po osprchovaní po opaľovaní.
SynCare Hydratačný telový balzam 100% kyselina hyalurónová je ideálny prípravok pre hydratáciu pleti pri opaľovaní.

 

Môžete sa ešte na dovolenke opaľovať, keď ste sa spálili?
Vždy záleží na dĺžke pobytu na slnku a intenzite "spálenia". Znovu vystaviť pokožku slnečnému žiareniu je možné až po úplnom odznení začervenania sa súčasným objavením sa pigmentácie. U mierneho "spálenia" to býva tretí až štvrtý deň. Pri intenzívnom solárnom erytému najskôr až po 6. - 7. dnu a vždy v kombinácii s vysokou SPF ochranou najlepšie 50+, ktorú postupne znižujeme na SPF 30 až 20.

 

Prvá pomoc pri nežiaducich reakciách na opaľovanie
Medzi časté nežiaduce reakcie na opaľovanie patrí spálenie pokožky (solárna dermatitída) a fototoxická reakcia.
Spálenie pokožky - prevenciou je vysoký UV faktor. Dôležitá je dobrá hydratácia pokožky pred aj po opaľovaní a optimálny pitný režim. Pri spálení používame gélové prípravky - SynCare Gél s arganovým olejom, pri miernom spálení postačí SynCare Hydratačný telový balzam 100% kyselina hyaluronová.
Fototoxická reakcia - v aplikovanom prípravku, ale tiež napríklad v perorálnom liečive alebo potravine je obsiahnutá látka, ktorá zvyšuje vnímavosť kože na UV žiarenie. Hlavným prejavom je intenzívne svetlo červené začervenanie pokožky, často s pľuzgieriky. Postihnuté miesta chladíme liečivými gély - vhodný je Fenistil gél, ktorý uľaví tiež od pocitov svrbenia. Tieto účinky má takisto Hydrocortison masť 1%. Súčasne môžeme podať antihistaminikum - napr. Xyzal.

SynCare 100% kyselina hyalurónová + arganový olej Hydratačný telový šampón

Základný popis: Každodenné umývanie pokožky tela a rúk suchej pleti môže vyvolávať rad problémov. SynCare vyvinula špeciálny umývací kozmetický prípravok, ktorý súčasne poskytuje koži potrebnú vlhkosť a prepožičiava jej po umývaní prirodzenú vláčnosť. Kyselina hyalurónová, arganový olej a levanduľová silica sa jedinečne dopĺňajú a poskytujú pokožke potrebnú hydratáciu, výživu a ochranu.

Účinok prípravku: 100% kyselina hyalurónová Hydratačný telový šampón je určený pre umývanie všetkých typov pokožky, ale hlavne je doporučený pre každodenné umývanie suchej kože.
Použitie: Prípravok je vhodný ako pre umývanie pokožky celého tela, tak rúk.

Konzervačné látky: fenoxyetanol
Účinné látky: sodná soľ kyseliny hyalurónovej, INCI: Sodium hyaluronate - výborné hydratačné vlastnosti;
olej arganových jadier, INCI: Argania Spinosa Kernel Oil - dodáva pokožke zvláčňujúce a ochranné zložky,
levanduľová silcica, INCI: Lavandula Angustifolia Oil - prirodzená vôňa

 

Umývanie pokožky v chladnom období
Umývanie pokožky tela, vrátane rúk má racionálne hygienické dôvody. Frekvencia závisí od typu práce, spôsobu ochrany a na ročnom období.
Chlad a predovšetkým mráz sú všeobecne nepriaznivé faktory, ktoré pôsobia na pokožku. Súčasne však, ak nevykonávame namáhavú alebo znečisťujúce prácu pri dostatočnej ochrane kože, klesá potreba jej namáhania. Všeobecne sa menej potíme a tiež prístup znečisťujúcich prachových častíc je viac obmedzený odevom.
Pri teplotách pod 5° C a pri splnení vyššie uvedených podmienok je predovšetkým pre suchú pokožku vhodné umývanie celého tela ob deň. Preferujeme sprchovanie, a to primerane teplou vodou. Pokožku osušíme nie trením uterákom, iba ju vysušujeme jeho dotyky.
Pre umývanie citlivej pokožky odporúčame SynCare SENSITIVE Hydratačný telovým šampón a pre umývanie suchej pokožky SynCare 100% kyselina hyalurónová Hydratačný telový šampón. Po kúpeli pokožku ošetríme SynCare SEBUCEL upokojujúcim telovým mliekom.

 

Ochrana rúk pri mraze
Mráz má vysušujúce účinky, a preto vždy chránime ruky rukavicami. V závislosti na intenzite mrazu a dĺžke pobytu volíme ich typ. Po príchode do miestnosti doporučujeme ošetriť ruky SynCare zvláčňujúcimi a zosvetľujúcim krémom na ruky, ktorý obnoví ich hydratáciu.

Všetky tipy na vhodný nákup kozmetiky