Naše tipy na vhodnú kozmetiku

Leto a vlasy

Šampón. Väčšina žien má farbené, melírované alebo inak narušené vlasy. Správnou voľbou teda bude Šampón pre farbené vlasy. U farbených vlasov je ideálne zvoliť si aj vhodný odtieň Color-šampónov (zlatý, strieborný, červený, alebo hnedý). Obsahuje farebné pigmenty, ktoré slaná voda alebo slnko z vlasov vyťahujú a farba bledne.

Balzam na vlasy by nemal chýbať pri každom umývaní vlasov, vyhladzuje štruktúru vlasov, posilňuje odolnosť vlasov a dodáva im lesk. Uľahčuje rozčesávanie, dodáva okamžitú starostlivosť po chemickom ošetrení ako je farbenie, melírovanie, či trvalá. Vďaka kyslému pH 2,8 neutralizuje vlasy a vlasovú pokožku.

Hydratačný sprej, tento produkt by mala mať so sebou na dovolenku snáď každá žena. Obsahuje totiž UV filter a pantenol, ktorý chráni a hydratuje nielen vlasy ale aj pokožku hlavy. Odporúča sa používať do suchých i mokrých vlasov niekoľkokrát počas celého dňa.

Stylingové produkty pri mori voľte radšej tak, aby sa vlasy príliš nezaťažovali silou spevňujúceho účinku. V jemnom a prirodzenom stilingu sa vlasom dostáva ochrana a hydratácia zároveň, opäť sa čiastočne chráni aj blednutie farby vlasov.

Kozmetické tipy Alcina

Trápi vás občas vriedky a výskyt miestnych zápalov? Naneste Bylinnú masku na postihnuté miesta a nechajte pôsobiť do rána, alebo ráno a večer pravidelné aplikujte Bylinný fluid.

Mastná pokožka

Charakteristika: pleť sa leskne, póry na pleti sú zreteľné, otvorené a plné mazu. Mastná pleť môže začervenávat a byť citlivá, povrch môže byť zhrubnutý. U zvláštneho typu mastnej pleti - seborhoickej dermatitídy sa objavujú žltkasté šupiny v obočí, za ušami av ovlasené časti hlavy.

Príčiny: vrodený väčší počet mazových žliaz, hormonálne príčiny (androgény), kontakt s niektorými chemikáliami, niektoré kožné infekcie, nevhodne volené kozmetické ošetrenie - mydla, prípravky s etanolom, mastné krémy.

Ako ošetrujeme mastnú pleť kozmetikou SynCare: na ošetrenie nepoužívame prípravky s minerálnymi olejmi, obmedzujeme použitie etanolu pri čistení pleti, vyvinuli sme špeciálne sérum, ktoré znižuje vylučovanie mazu (Adstringentné sérum), zvláštnu sadu ponúkame na ošetrenie pleti s akné.

Trápi vás svrbenie hlavy, lupiny, nadmerné mastenie a oslabené vlasy?

Pokožka hlavy reaguje na podráždenie rôzne. Môže sa viac mastiť, môžu sa tvoriť mastné či suché lupiny. Často tiež dochádza k nedostatočnému vyživovaniu vlasov. Alcina Haar Therapie ponúka novú radu produktov, ktoré riešia ihneď niekoľko problémov naraz.

Ak sa jedná o podráždenú pokožku hlavy s lupinami, či mastnými vlasmi použite jedinečný Haar Therapie šampón. Umýva vlasy i pokožku veľmi šetrne, redukuje podráždenia a už pri umývaní vlasy spevňuje. Má penovú konzistenciu, neobsahuje klasické zložky pre rozčesanie vlasov preto netvorí bohatú penu a vo vlasoch menej kĺže, nebojte sa preto pridať jednu alebo dve dávky šampónu navyše. Potom naneste ešte na vlhkú pokožku hlavy BI Aktiv sérum, ktoré má veľmi blahodarný účinok. Nakoniec aplikujte Haar Therapie sprej, ktorý neoplachujte. Vlasy potom upravte bežným spôsobom.

Všetky tipy na vhodný nákup kozmetiky